Sabeu que és un alberg de joventut?

Estic descobrint que la gent no sap què es pot fer a un alberg. Sovint ho confonen amb una casa de colònies.

Considero que comença a ser una paraula amb significat obsolet, almenys a Catalunya i, segurament a l'estat espanyol. Si més no, tothom considera que es tracta d'una casa on quedar-se a dormir amb pocs recursos econòmics. També porta confusió que, els habitatges destinats a donar de menjar i llit a persones indigents es digui igual.

A França, per exemple, en tenen un altre concepte. També és veritat que, a França gairebé tots els albergs tenen els llits fets amb llençols, mantes, cobrellits i trobes les tovalloles penjades al lavabo.

Al centre de Barcelona també van aprofitar per fer alberg alguns apartaments de Passeig de Gràcia donat que així no pagaven impostos. I qui pot competir ara amb això?

Vaig assistir una conferència on van donar exemples d'albergs a Catalunya i, alguns que obrien de nous, van decidir posar lavabo a cada habitació.

Llavors la meva moral va caure en picat. Què puc oferir que no tinguin els demés? Amb què puc destacar? Encara és una pregunta que em faig ara mateix i que intento respondre'm:

L'alberg és situat en un entorn privilegiat. És una masia amb més de 500 anys d'història. Hi ha alguna part de la masia que encara es conserva com era fa una pila d'anys.

És suficient? Crec que poca gent ho arribarà a valorar com es mereix. La societat s'ha tornat molt còmoda i valoren altres serveis que els permetin ser com a casa seva.

Què en penseu?


Pantà de la Llosa del Cavall


52 vistas0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo